HTX Придружна програма - HTX North Macedonia - HTX Северна Македонија

Како да се приклучите на Affiliate Program и да станете партнер на HTX
Дали сте конкурентни и сакате до 30% препораки на HTX?

HTX има натпревар за да се тркате до целта со упатување на вашите пријатели и колеги крипто-амбасадори на HTX.

Придружете се на HTX Affiliate Program, каде што се натпреварувате за да освоите до 50% препораки за HTX Spot и 60% за HTX Futures.

Што е придружна програма HTX?

HTX Affiliate Program може да се подели на два вида на занаети: Spot и Деривати. Преку оваа програма, можете да креирате уникатни врски за упатување кои ги повикуваат новите корисници да се регистрираат и да тргуваат на HTX. Секој што ќе кликне на врската и ќе го заврши напредокот на пријавувањето, станува ваш упат. Ќе добивате провизија за секоја трговија што ја прават, без разлика дали се работи за HTX Spot или HTX деривати.

Како да се приклучите на придружната програма HTX

1. За да аплицирате и да започнете да заработувате провизии, одете на веб-локацијата HTX , скролувајте надолу и изберете [ Affiliates Program ].
Како да се приклучите на Affiliate Program и да станете партнер на HTX

2. Кликнете на [ Примени сега ] за да продолжите.
Како да се приклучите на Affiliate Program и да станете партнер на HTX3. Пополнете ги сите информации подолу и кликнете [Submit Application].
Како да се приклучите на Affiliate Program и да станете партнер на HTX
Како да се приклучите на Affiliate Program и да станете партнер на HTXКако да се приклучите на Affiliate Program и да станете партнер на HTX
4. Откако вашата регистрација е успешна, тимот на HTX ќе изврши преглед во рок од три дена. Откако ќе помине прегледот, претставник на HTX ќе контактира со вас.

Како да почнам да заработувам провизија?

Чекор 1: Станете партнер на HTX.
  • Поднесете ја вашата апликација со пополнување на горната форма. Откако нашиот тим ќе ја процени вашата апликација и ќе се увери дека ги исполнувате критериумите, вашата апликација ќе биде одобрена.
Чекор 2: Креирање и споделување на врските за упатување

1. Најавете се на вашата сметка на HTX , кликнете на иконата на вашиот профил и изберете [My Referral].
Како да се приклучите на Affiliate Program и да станете партнер на HTX

2. Креирајте и управувајте со врските за упатување директно од вашата сметка на HTX. Можете да ги следите перформансите на секоја врска за упатување што ја споделувате. Овие можат да се приспособат за секој канал и за различни попусти што би сакале да ги споделите со вашата заедница.
Како да се приклучите на Affiliate Program и да станете партнер на HTX

Чекор 3: Седнете и заработете провизии.

  • Откако успешно ќе станете партнер на HTX, можете да ја испратите вашата врска за упатување до пријателите и да тргувате во HTX. Ќе добивате провизии до 50% од надоместоците за трансакцијата на поканетиот. Можете исто така да креирате специјални врски за упатување со различни попусти за такси за ефикасни покани.

Како да се квалификувам да станам партнер на HTX

Придружната програма HTX бара:

Видео блогери како што се YouTubers, TikTokers, лидери на заедницата на криптовалути, писатели во медиуми и луѓе од сите институции или организации кои се заинтересирани да станат подружници на HTX и исполнуваат еден од следниве критериуми:

  1. Имајте сметка на социјалните мрежи со над 5.000 следбеници.

  2. Имајте социјална заедница со над 500 членови.

  3. Бизниси и организации со корисничка база од над 2.000 луѓе.

  4. Сопственик на независна веб-страница.

  5. Држете дневен просек од ≥500 HTX во последните 30 дена.


Правила на комисијата за подружници на HTX

Ниво на комисија

Процент на провизија од провизии за тргување

Критериуми за квартална евалуација

Место

Деривати

Ниво 1

40%

50%

Најмалку 10 новорегистрирани корисници тргуваа, а кумулативниот обем на тргување на нови корисници достигна 1 милион USDT.

Ниво 2

45%

60%

Најмалку 50 новорегистрирани корисници тргуваа, а кумулативниот обем на тргување на нови корисници достигна 4 милиони USDT.

Ниво 3

50%

60%

Најмалку 500 поканети се пријавени и најмалку 80 од нив тргувале. Плус, кумулативниот обем на тргување на нови корисници достигна 10 милиони USDT.

За сите потврдени партнери на HTX, процентот на провизија ќе се зголеми на Ниво 1, давајќи им удел од 40% од надоместоците за тргување за Spot трансакции и 50% за трансакции со деривати, од стандардните 30%. Ако партнерите на HTX ги исполнат критериумите за надградба во периодот на евалуација, тие автоматски ќе се префрлат на Ниво 2 или Ниво 3. Сепак, неисполнувањето на критериумите за квартална евалуација ќе резултира со автоматско намалување за едно ниво во следниот квартал, со тоа што Нивото 1 ќе се намали на нивото на инвеститор на мало. Секој период на евалуација трае 3 месеци, почнувајќи од првото комисиско усогласување, кое е трајно и нема временско ограничување.

Што се однесува до привилегиите за проширување на нивоата, на HTX подружниците на Ниво 2 или Ниво 3 може да им се продолжи нивото на провизија за еден квартал по евалуацијата доколку се деградира, под услов да одржуваат дневен просек од ≥500 HTX во последните 30 дена. Филијалите може да ја користат оваа екстензија еднаш по ниво (на Ниво 2 и Ниво 3).

Thank you for rating.