Жешка вест

Последни вести

Како да тргувате со крипто за почетници во Huobi
Стратегии

Како да тргувате со крипто за почетници во Huobi

Добивањето добивки со возење на моментумот на пазарните трендови добива сосема ново значење во светот на криптовалутите. Сепак, испробаните и вистински стратегии имаат многу точки на вкрстување помеѓу традиционалното и крипто тргувањето. Во оваа статија, можете да ги научите основите на тргувањето со трендови и да видите како тие се применуваат на дигитални средства како Биткоин.
DeFi наспроти CeFi: Кои се разликите во Huobi
Блог

DeFi наспроти CeFi: Кои се разликите во Huobi

Додека некои индустриски експерти и аналитичари веруваат дека DeFi на крајот ќе го преземе CeFi, прерано е да се биде сигурен за таквите тврдења. Во оваа статија, разговаравме за некои од клучните разлики и сличности помеѓу CeFi и DeFi. Биткоинот го запозна светот со сосема нов сет на финансиски апликации базирани на блокчејн. CeFi (централизирани финансии) постои уште од времето кога за прв пат се појави Биткоин. Сепак, се појави нов тренд во форма на DeFi (децентрализирани финансии), кој привлече големо внимание во текот на минатата година.